Dümeni İyi Tutturmak Lazım

Delege etmekte zorlanıyor musunuz? Yoksa delege etmek sizi güvensiz mi hissettiriyor?

Cevabınız evetse, yalnız değilsiniz, sizin gibi çok insan var.

Yetkiyi devretmekte zorlananlar “hatalarını” bilse de ellerinden gelmiyor… Yüzlerce makale okumakla ve rakiplerine bakarak işlerinizi büyütmeye çalışmakla da bu iş çözülmüyor. 

Delege etmek işi devretmek, başkasına yetki vermek, vekalet vermek demek.

Bir vapura bindiğimizde kaptana yolculuğu delege etmiş oluruz. Kimse çıkıp sen rotayı böyle yapsana demez değil mi? Veya neden daha hızlı gitmiyoruz? Veya o manevrayı neden öyle yaptın demez…. İşi kaptana bırakır. Bu aslında mecburiyettendir ve işin uzmanına güvenmektir.

Küçük teknelerde dümen doğrudan kaptan tarafından tutulur. Mesela yelkenli veya küçük yatlarda… Markanız veya işletmeniz küçükse siz işin başında olurken işin içinde de olabilirsiniz pekala… Dümeni tutarsınız, gemiyi de temizlersiniz. Ancak biraz yol aldıktan sonra geminizi büyütür ekip oluşturursunuz… 

Gemi büyüdükçe siz de büyük gemilerdeki gibi dümeni serdümene verirsiniz, yani işi ehline veya ekibe delege edersiniz. Artık konu rota, kritik kararlar ve risk yönetimi ile ilgilidir…  Hatta kontrol edip aksayan noktaları tespit edip sorunları çözmektir. Keza sorunsuz bir uzun yolculuk neredeyse yoktur. Sorunu çözülen yolculuklar vardır; hazırlıklı ve hesaplanmıştır. 

CMO hizmeti verirken bizim için en önemli konu güvendir. Güven yoksa maalesef başarı elde edilmiyor. Çünkü mikro-yonetim, fazlasıyla detaylara dalma, yetki ve karar verme sorunları ortaya çıkıyor. Karar veremeyen marka da pazardaki koşullara uyum sağlayamaz kendisini dalgalara bırakır. 

Hizmetlerimize buradan bakabilirsiniz.

Önceki
Önceki

Yapay Zeka Fantezisi

Sonraki
Sonraki

Fractional CMO Nedir?